BoomBar: een groene bar voor duurzame events

Van bij de start van de BoomBar was het duidelijk dat we meer wilden doen dat enkel een leuke, innovatieve bar bouwen voor eigen gebruik op het Boomtownfestival. De kennis en expertise die ontwikkeld zou worden, moest ten dienste staan van de verduurzaming van de hele festivalsector en liefst ook nog van een ruimere evenementensector.

Het is ondertussen ongeveer een jaar geleden dat we besloten om voor het BoomBar-project via i-Cleantech Vlaanderen een aanvraag te doen als MIP-project. Een transitie naar en duurzaam energie-, materialen- en waterbeheer versnellen, dat is de ambitie van MIP.

Met Boomtown als gangmaker werd een team van bedrijven en organisaties samengebracht om het project verder vorm te geven. Lees hier meer over de partners.

Op 23 juni 2015 gaf de MIP Board dan groen licht aan 12 consortia voor de uitvoering van hun project. En daar was het BoomBar-project één van! Het project is officieel gestart op 1 juli 2015 en loopt over een periode van 16 maanden. Lees er hier meer over.

Sindsdien hebben we niet stil gezeten. In de zomer van 2015 lanceerden we het prototype van onze BoomBar, dat niet enkel op Boomtown zelf werd ingezet maar ook al op enkele andere evenementen te zien was. Zo stond de BoomBar ook al op Pukkelpop. Lees er hier meer over.

Zowel op Boomtown als op Pukkelpop werd ook een publieksbevraging georganiseerd. Lees er hier meer over.

Momenteel werken we hard aan de eigenlijke doelstelling van het MIP-project: de ontwikkeling van een nieuw business- en marketingmodel voor een duurzaam, mobiel en modulair barsysteem. We streven naar een oplossing die de ecologische impact van drankvoorziening op evenementen verkleint, met aandacht voor people, planet én profit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: