BOOMBAR

Maker City, makers veroveren Gent

Maker City is een gratis event op 19 en 20 november. Na een succesvolle eerste uitgave in Mechelen, strijkt de makersbeweging dit jaar neer in Gent. Twee dagen lang palmen makers de stad in en tonen ze hun kunnen: in hun atelier, op straat en in de Oude Vismijn.

Lees Meer

De ultieme herbruikbare beker: de zoektocht gaat verder

De BoomBar helpt om afval op jouw festival of evenement te voorkomen en zo de ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat komt natuurlijk omdat we er radicaal voor kiezen om afval te voorkomen. Lees in dit artikel hoe we dat doen.

Lees Meer

Duurzame frisdrank wordt fel gesmaakt

Afgelopen weekend zorgde de BoomBar op Rock Landen voor duurzame drankjes. Uiteraard wilden we ook de mening weten van de festivalbezoekers zelf. De BoomBar-crew trok dus de weide op voor een bevraging en dit zijn de meest opvallende conclusies. Lees Meer

BoomBar zorgt voor duurzame drankjes op Rock Landen

De BoomBar trekt er nog eens op uit. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september kan je ons vinden op Rock Landen, het sympathieke alternatieve festival dat volledig de ecologische tour op gaat. En daar hoort natuurlijk ook een duurzame bar bij.  Lees Meer

Rondleiding achter de schermen van een ‘groen’ festival

Op woensdag 20 en zaterdag 23 juli organiseert Boomtown een rondleiding achter de schermen voor collega-festivals, overheden en andere geïnteresseerden. Wat betekenen de herbruikbare bekers, cashless payment en de BoomBar voor Boomtown en misschien ook voor uw evenement? Het komt allemaal aan bod tijdens een exclusieve kijk achter de (groene) schermen van Boomtown.

Lees Meer

BoomBar 2.0, nu ook met duurzame frisdrank

Op donderdag 2 juni stelde BoomBar een nieuwe stap voor in de evolutie naar een echt duurzame bar voor festivals en events: de BoomBar 2.0. Zowel de technische innovaties als de business-plannen werden uit de doeken gedaan. De aanwezigen waren in Gent ook getuige van een echte ‘wereldpremière’.

Lees Meer

Presentatiemoment: van BoomBar 1.0 naar 2.0

In de zomer van 2015 presenteerden we het prototype van de BoomBar, de duurzame bar voor events en festivals. Na succesvolle tests van deze bar op Boomtown en enkele andere zomerfestivals is het tijd voor een tussentijdse evaluatie en de stap naar de BoomBar 2.0. Tijdens een presentatiemoment op donderdag 2 juni lichten we toe hoe we dat gaan doen.

Lees Meer

BoomBar: een groene bar voor duurzame events

Van bij de start van de BoomBar was het duidelijk dat we meer wilden doen dat enkel een leuke, innovatieve bar bouwen voor eigen gebruik op het Boomtownfestival. De kennis en expertise die ontwikkeld zou worden, moest ten dienste staan van de verduurzaming van de hele festivalsector en liefst ook nog van een ruimere evenementensector.

Lees Meer

Op zoek naar het juiste businessmodel

Hoe kunnen we een werkbaar businessmodel ontwikkelen voor de BoomBar? Dat is de uitdaging waar een consortium van bedrijven en organisaties zich momenteel over buigt.

Lees Meer

BoomBar op Cleantech MIP-congres

Als 1 van de 12 goedgekeurde MIP-projecten voor 2015, stelden we de BoomBar vorige week voor op het Cleantech MIP-congres in Congrescentrum Lamot te Mechelen.

Lees Meer

%d bloggers liken dit: