Presentatiemoment: van BoomBar 1.0 naar 2.0

In de zomer van 2015 presenteerden we het prototype van de BoomBar, de duurzame bar voor events en festivals. Na succesvolle tests van deze bar op Boomtown en enkele andere zomerfestivals is het tijd voor een tussentijdse evaluatie en de stap naar de BoomBar 2.0. Tijdens een presentatiemoment op donderdag 2 juni lichten we toe hoe we dat gaan doen.

De BoomBar wil festivals en events helpen om de ecologische impact te verkleinen door zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van leidingwater en herbruikbare bekers. Het project werd in 2015 goedgekeurd als MIP-project en is momenteel in volle ontwikkeling. Tijd dus voor een terugkoppelingsmoment met stakeholders en geïnteresseerden.

Met dit project willen de initiatiefnemers de transitie naar een duurzame catering bevorderen met oog voor de optimale integratie in de algemene duurzaamheidsaanpak van het event, met aandacht voor de beeldvorming, communicatie en bewustmaking van alle actoren in de waardeketen. De BoomBar is dus duidelijk veel meer dan een tap op wielen. We stellen u graag onze technologische innovaties en het businessmodel voor.

Schrijf nu in!

Programma op donderdag 02.06

13u30: Ontvangst in ex-Centea kantoor Kouter te Gent
14u: BoomBar 1 jaar verder door Jeroen Vereecke
14u30: Denk mee over de BoomBar tijdens de workshops

 • Workshop 1: BoomBar 2.0, smart tech & dummy proof
  Wart Thys van evr-Architecten licht de duurzame technieken in de BoomBar toe en evalueert het prototype 1.0. Maar ook model 2.0 staat al in de steigers en wordt voorgesteld. We zoomen daarbij in op mobiliteit, ergonomie, water, energie en warmte.Met inbreng van deze experts:
  – Lore Mariën van de OVAM over duurzame materiaalkeuze. Wat is het meest duurzaam: herbruikbaar of wegwerp? Glas, plastics of PLA?
  – Sander Sels en François Geeraerts van Biopla over PLA-bekers. Wordt herbruikbare PLA de toekomst?
  – Jan Cappelle van KU Leuven over energie. Kunnen ook low tech-oplossingen het verschil maken?
 • Workshop 2: BoomBar, de Business Blueprint
  BoomBar is geen ‘stand-alone’ oplossing. Vele andere partners hebben een rol te spelen in de waardenketen. Nu stellen we een duurzaam businessmodel voor de BoomBar voor. Bars verhuren, waterleiding aanleggen of dranken verkopen? Wat wordt de dienstverlening van deze onderneming en wie worden de klanten? En hoe zien we de samenwerking met bestaande drankleveranciers? Jeroen Vereecke van BoomBar licht het model toe en samen bespreken we de mogelijkheden en beperkingen.Met inbreng van deze experts: 
  – Leslie Dronkers en Sjoerd Spoelstra van het Amsterdamse DD Cordials over frisdranksiroop. Is er binnen de verzadigde frisdrankmarkt plaats voor een duurzaam alternatief?
  – Marc Vrebos van Ancienne Belgique over het globaal duurzaamheidsbeleid van de AB. Kan je als grote concertzaal wel duurzaam werken? Is dat betaalbaar? En wat vinden de drankenleveranciers daar dan van?

16u: Tine Heyse, schepen van Milieu van Stad Gent over het stadsbeleid ten opzichte van wegwerpverpakkingen op evenementen.
16u15: Jan Douwe Kroeske van SummerLabb en ook bekend als gastheer van de 2 Meter Sessies geeft zijn kijk op de dag.
16u30: Afsluitende receptie – De BoomBar is open voor een drankje én een bezoekje.

Inschrijven en info

Presentatie van BoomBar 1.0 naar 2.0
Donderdag 2 juni, 13:30 tot 17:00
ex-Centea kantoor, Kouter 19-21 in 9000 Gent

Gratis deelname.
Het aantal plaatsen is om praktische redenen beperkt tot 60.
Schrijf nu in en kies de workshop van jouw voorkeur.
Klik hier voor de wegbeschrijving.

Breng duurzaamheid in de praktijk en kom bij voorkeur te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Wie toch me de auto wil komen, kan parkeren in de betaalparking onder de Kouter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: