Duurzame frisdrank wordt fel gesmaakt

Afgelopen weekend zorgde de BoomBar op Rock Landen voor duurzame drankjes. Uiteraard wilden we ook de mening weten van de festivalbezoekers zelf. De BoomBar-crew trok dus de weide op voor een bevraging en dit zijn de meest opvallende conclusies.

Eco = respect
Alle ondervraagde festivalbezoekers vinden het belangrijk dat onze festivals met duurzaamheid bezig zijn en kunnen de inspanning van de organisatoren op dat vlak appreciëren. Afvalpreventie is daarbij het thema waar velen het meest gevoelig aan zijn. Rock Landen neemt zelf ook een aantal initiatieven op dat vlak en krijgt voor zijn globale eco-beleid dan ook een positieve waardering van de bezoekers

Bekers en kraanwater zijn top
Ondertussen is de herbruikbare beker zo ingeburgerd dat quasi iedereen die beker verkiest boven de minder duurzame of minder veilige alternatieven. De overgrote meerderheid vindt het schenken van kraanwater in de BoomBar een goed initiatief en 2 op de 3 mensen zijn zelfs overtuigd van gekoeld en gefilterd kraanwater op festivals als alternatief voor water in flessen. We zijn bovendien blij te kunnen vaststellen dat de meeste mensen bereid zijn om voor dat water te betalen, want ook kraanwater is uiteraard niet gratis.

Duurzame frisdrank is hip
Het meest opgetogen zijn we echter toch over het feit dat de duurzame frisdrank van de BoomBar fel gesmaakt wordt. Met alleen maar natuurlijke grondstoffen en kraanwater maken we ter plekke gezonde én lekkere limonades. Op Rock Landen viel vooral de vlierbloesem in de smaak, maar ook de gemberlimonade deed het verre van slecht. Bijna de helft van de ondervraagden gaf zelfs aan dat ze deze natuurlijke frisdrank verkiezen boven de traditionele frisdranken van de gekende merken. En dat geeft ons natuurlijk de energie om verder te doen met de ontwikkeling van een businessmodel waarbij deze duurzame variant in de nabije toekomst op hopelijk heel veel festivals en events te verkrijgen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: