BoomBar 2.0, nu ook met duurzame frisdrank

Op donderdag 2 juni stelde BoomBar een nieuwe stap voor in de evolutie naar een echt duurzame bar voor festivals en events: de BoomBar 2.0. Zowel de technische innovaties als de business-plannen werden uit de doeken gedaan. De aanwezigen waren in Gent ook getuige van een echte ‘wereldpremière’.


Jeroen Vereecke presenteerde tijdens de studiedag de 3 centrale principes voor de BoomBar 2.0: lokaal, natuurlijk en afvalarm. Alle verdere ontwikkelingen zullen steeds aan deze principes worden afgetoetst.

DSC02084_low

In 2 workshops werd vervolgens dieper ingegaan op de technische innovaties en op de business-plannen.

Smart tech & dummy proof
Wart Thys van evr-Architecten lichtte de technische keuzes en de aanpassingen toe. Belangrijkste wijzigingen zijn het aanpassen van de lengte van de BoomBar en de dakconstructie die de mobiliteit en inzetbaarheid moeten verbeteren.

Peter D’Herde van BoomBar modereerde vervolgens het gesprek tussen een aantal experten. Auguste Colle en Jan Cappelle zoomden in op de technische innovaties in de BoomBar. Lore Mariën van de OVAM benadrukte het belang van herbruikbare bekers als hefboom om de ecologische voetafdruk van festivals te verkleinen en Sander Sels en François Geeraerts van Biopla kwamen de nieuwste evolutie op dat vlak toelichten: de herbruikbare pla-beker.

De Business-blueprint
Hoe kan de BoomBar écht zorgen voor meer duurzame festivals en events? Op die vraag ging Jeroen Vereecke van BoomBar dieper in en lichtte vervolgens de uitgewerkte businessplannen toe. Hoewel de BoomBar al redelijk ver gaat in zijn duurzame keuzes, wordt in de toekomst toch nog een nieuwe, zeg maar revolutionaire stap gezet. De introductie van een duurzame frisdrank opent immers nieuwe perspectieven.

De Nederlandse initiatiefnemers Sjoerd Spoelstra en Leslie Dronkers van DD Cordials waren apetrots om in absolute première hun duurzame post-mix frisdrank voor te stellen als alternatief voor de gekende frisdranken. Marc Vrebos van Ancienne Belgique kon alleen maar beamen dat je als organisator soms zelf gedurfde keuzes moet maken om de markt mee te laten evolueren. Olivier De Cock van Oksigen Lab leidde het gesprek in goede banen.

Als afsluiter presenteerde Tine Heyse, schepen van Milieu van Stad Gent de duurzame keuzes van de stad, onder meer tijdens de Gentse Feesten. Jan Douwe Kroeske mocht de dag afsluiten met een beschouwing over wat hij zag en hoorde. Zijn onomwonden advies: kom hier mee naar buiten, want dit is echt de moeite waard!

DSC02111_low

Tenslotte kon iedereen de duurzame post-mix van Sjoerd en Leslie proeven aan de BoomBar. Schepen Heyse had de eer om de allereerste beker te proeven, waarna alle anderen volgden. Wij konden enkel maar positieve reacties optekenen.

DSC02117_low

Presentaties
Binnenkort hier een link naar de presentaties van de dag.

BoomBar 2.0 in de pers
Het Nieuwsblad (03/06/2016)
Het Laatste Nieuws 03/06/2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: